Videolink webinar: Werking en opstart van nieuwe digitale duurzaamheidsmonitor

11 december 2023

MilkBE, IKM en MCC melkveehouders organiseerden op 10 en 14 november 2023 een webinar om melkveehouders meer inzicht te geven in de vernieuwde digitale Duurzaamheidsmonitor, samen met een toelichting van de mogelijkheden in het opstart- en registratieproces via DigiMilk. Heb je het webinar gemist of wil je het nog eens bekijken? Dat kan via deze Youtube-link.

Brochure Duurzaamheidsmonitor

7 december 2023

Op de website van MilkBE vind je niet alleen extra info over de Duurzaamheidsmonitor, maar ook o.a. de infobrochure voor melkveehouders waarin je meer uitleg krijgt over de vernieuwde Duurzaamheidsmonitor en hoe die te gebruiken.

MilkBE lanceert vernieuwde, digitale Duurzaamheidsmonitor

23 oktober 2023

De verduurzaming van de zuivelsector is een speerpunt van MilkBE. Daarom lanceert de brancheorganisatie, in samenwerking met MCC en IKM, de vernieuwde Duurzaamheidsmonitor in Vlaanderen. Door deze digitaal te maken, worden de duurzaamheidsinspanningen van melkveehouders kwantitatiever en frequenter in kaart gebracht, terwijl de melkveehouder maximaal administratief ontlast wordt. Alle gegevens zullen overzichtelijk beschikbaar zijn in de nieuwe applicatie “DigiMilk”. Melkveehouders kunnen deze data op een correcte en veilige manier actualiseren en delen. MilkBE is ervan overtuigd dat dergelijke verfijning de verduurzaming van de individuele melkveehouders, en dus de zuivelsector, ten goede zal komen.

Lees het volledige persbericht over de lancering van DigiMilk.

Lancering Duurzaamheidsmonitor
Lancering Duurzaamheidsmonitor

Lancering IKM-NET, 1ste applicatie DjustConnect

img missing 28 februari 2020

IKM-NET is de eerste tool die werkt via het pas gelanceerde datadeelplatform DjustConnect, een initiatief van ILVO, Boerenbond, DGZ, CRV, Milcobel en AVEVE met financiële steun van het Europees Fonds voor Rurale Ontwikkeling (EFRO).

DjustConnect maakt data delen in de agrovoedingsketen efficiënt, transparant en betrouwbaar. De data-eigenaar (de landbouwer) geeft, via een overzichtelijk dashboard, tools zoals IKM-NET toegang tot zijn data. Waterdichte controles op het respecteren van de data-deel-regels door alle spelers zorgen voor de veiligheid. Als de landbouwer beslist om zijn data niet meer digitaal te delen, dan draait hij de datakraan met één klik weer toe. Dat is het basisprincipe waar DjustConnect en IKM-NET voor staan: de boer zit aan het stuur.

IKM-NET, makkelijk aan de slag!

Starten met IKM-NET begint met registeren bij DjustConnect. Eens de registratieprocedure doorlopen, kan je elke keer eenvoudig en rechtstreeks inloggen op IKM-NET. Duid op het dashboard in DjustConnect aan met wie en waarvoor je je data deelt. IKM-NET: zet een vinkje per organisatie die automatisch de analyses of keuringsverslagen mag toesturen naar de IKM-tool.

IKM-NET demo 1
IKM-NET demo 2